Wikipediassa käyttäjät voidaan karkeasti ottaen jakaa kolmeen kastiin: rekisteröitymättömät, rekisteröidyt ja ylläpitäjät. Rekisteröimätön käyttäjä, joka muuttaessaan artikkelia tunnistetaan IP-osoitteen avulla, on perinteisesti voinut sekä luoda että muokata artikkeleita. Tämä on kuitenkin muuttunut häiriköinnin vuoksi. Wikipedia on ollut median hyökkäyksen kohteena, kun siitä on löytynyt artikkeleita, joissa on merkittäviä epätarkkuuksia tai jopa räikeästi väärää tietoa.

Wikipedia tarjoaa mahdollisuuden rekisteröityä. Tällöin artikkeleiden muokkaushistoriassa näkyy muokkaajan nimimerkki, mutta ei IP-osoitetta. Täten rekisteröitynyt käyttäjätunnus tarjoaa jossain määrin rekisteröimättömyyttä enemmän yksityisyyttä. Käyttäjillä on myös käyttäjäkohtainen sivu, jonne käyttäjä voi lisätä haluamaansa sisältöä ja profiloitua sitä kautta yhteisön jäsenenä. Käyttäjillä on myös käyttäjäkohtainen keskustelusivu, jossa voidaan keskustella muun muassa käyttäjän kontribuutioista.

Wikipedian omin sanoin "ylläpitäjä on käyttäjä, jolla on valtuudet poistaa ja lukita artikkeleita, palauttaa poistettuja sivuja sekä estää häiriköiviä käyttäjiä muokkaamasta artikkeleita." Täten ylläpitäjän status tuskin eroaa verrattuna muiden verkkoyhteisöjen ylläpitäjien vallasta. Ylläpitäjäksi voi päästä omasta tai toisen käyttäjän ehdotuksesta, minkä jälkeen asiasta äänestetään. Äänestyksiä voidaan järjestää myös artikkeleista, niiden poistamisesta ja sisällöstä.