Wikipediassa on määritelty joukko käytänteitä ja sääntöjä, joilla pyritään varmistamaan yhteisön toimivuuden jouhevuus. Koska Wikipedian tarkoituksena on tiedon levittäminen, sääntöjen vaikutus leviää muokkaajien lisäksi myös lukijoille. Heidän on syytä ainakin jossain määrin pystyä luottamaan Wikipedian asiasisältöön, vaikka wiki-tyylinen sisällönmuokkaus ei wikin tietojen oikeellisuutta jokaisena hetkenä kykenekään takaamaan.

Wikipedia luottaa ensisijaisesti sosiaalisiin, ei teknisiin, menetelmiin sisällön tason ylläpitämisessä. Kuka tahansa voi korjata tapahtuneen virheen, esimerkiksi virheellisen asiasisällön, ja virheitä pidetään oletusarvoisesti tahattomina. Wiki ei joudu asiasisällölliseen kaaokseen, koska hyväntahtoisia kirjoittajia on enemmän kuin vandaaleja. Tarvittaessa ylläpitäjät voivat kuitenkin estää häirikön pääsyn Wikipediaan teknisin keinoin.

Lisäksi Wikipedian puolella on avoimen lähdekoodin guru Eric S. Reymondin nimeämä Linusin laki: kun tarpeeksi moni tutustuu ohjelmakoodiin (tai tässä tapauksessa asiasisältöön), virheet huomataan ja ne korjataan. Lain mukaan Wikipedian sisällön laatu paranee ja määrä lisääntyy, kunhan wiki pysyy avoimena.