Viikon seurattuani Wikipedian IRC-keskusteluja ja artikkelikohtaisten keskusteluja joudun toteamaan, että Wikipediassa on ristiriitoja. Wikipedian politiikkaan kuuluu muokkaamiseen rohkaiseminen; vaikka et itse aiheesta kaikkea tietäisikään, antaa ohut artikkeli paremman pohjan myöhemmille kehityksille kuin ei artikkelia ollenkaan. Tämä on Wikipedian kaunista teoriaa.

Irkissä kirotaan, kuinka joku on kirjoittanut typerän artikkelin. Artikkelikohtaisilla sivuilla väitellään, onko artikkelin teksti kirjoitettu puolueettomasta näkökulmasta. Joskus jopa mennään henkilökohtaisuuksiin, vaikka ne ovat luonnollisesti Wikipedian sääntöjä vastaan. Tieto ja sen julkaiseminen herättää tunteita; Wikipedian sisällöstä väännetään kättä. Sisältöristiriidoista on usein maininta artikkelisivulla, mutta muuten ulkokuori pyritään kuitenkin pitämään sileänä.

En todellakaan väitä, että Wikipedia tukehtuu ristiriitoihinsa. On kuitenkin merkittävä muutos siirtyä Wikipedian käyttäjästä muokkaajaksi ja sisäisen dialogin seuraajaksi. Ristiriitoja ja mielipide-eroja syntyy, mutta ne eivät juurikaan avaudu satunnaiselle lukijalle.