Mainitsin kurssin aluksi olleeni kiinnostunut häiriköinnistä, mutta ehkä yksilötehtävän aiheen valinnan vuoksi se jäi vähemmälle: Wikipedian tapauksessa tunnen vastenmielisyyttä häiriköintiä koskaan, koska arvomaailmani on linjassa yhteisön kanssa. Wikipedia on mitä neutraalein ja yleishyödyllisin yhteisö, jonka toiminnan häiritsemisestä on erityisen vaikea perustella.

Gali tuo esille sosiologisen teorian, jossa pohditaan rikollisten merkitystä  yhteisölle, ja tuodaan esille näkemystä, että verkkoyhteisöjen vandaalit ovat rinnastettavissa reaalimaailman rikollisiin. Päätelmänä vaikuttaa olevan häiriköiden hyödyllisyys yhteisölle.

Häiriköt vahvistavat yhteisön normeja: sääntöjen rikkominen ja siitä seuraavat sanktiot osoittavat sääntöjen olemassaolon ja rajat. Toisaalta häiriköinti antaa mahdollisuuden yhteisön vallalla olevien toimintatapojen uudistamiseen eli pohdintaan siitä, onko normi enää validi.

Häiriköinti myös lisää yhteisön jäsenten yhteenkuuluvuutta sääntörikkojaa vastaan. Jotkut voivat pitää häiriköintiä jopa viihteellisenä. Lisäksi häiriköinti tarjoaa mahdollisuuden aggressioiden kanavointiin.