Kurssi vaikuttaa haastavalta - ei todellakaan miltään helpoilta opintopisteiltä. En ole viime vuosina juurikaan osallistunut aktiivisesti juuri minkään virtuaaliyhteisön toimintaan, mutta toivon mukaan kurssi innostaa muutokseen. En ole vielä keksinyt, minkä verkkoyhteisön valitsen seurantani ja toivottavasti myös osallistumiseni kohteeksi. Mielenkiintoisen yhteisön valinta on yllättävän vaikeaa.

Olen eilen ja tänään ekstensiivisesti tutustunut sekä kurssin materiaaliin että muihin lähteisiin, lähinnä Wikipediaan, johon olen kaiken tiedon lähteenä tykästynyt. Minua kiinnostaa verkkoyhteisöjen hyötyjen lisäksi niiden pimeä puoli, trollaaminen ja häiriköinti - syyt miksi ihmiset toimivat hajottavasti verkkoyhteisöjen ihanteita vastaan.

Blogin kirjoittaminen vaatii minulta uudenlaisen asennoitumisen omaksumista. Olen hyvin vaativa tekstieni tason suhteen; jään usein viilailemaan sanavalintoja ja kielen rakennetta, ja se on vaikea yhdistää blogin mahdollisesti tiuhaan päivitystahtiin. En ole tottunut informaaliin julkiseen kirjalliseen viestintään, mutta enköhän pärjää.